Booklovers

Booklovers

Fábián Janka : Búzavirág

2019. július 28. - Könyvrajongó

covers_367455.jpg

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

 

Sziasztok!

Fábián Janka sorozatát folytatva elolvastam az utolsó részt is ,amely nem más volt mint a Búzavirág.Új szereplőkkel és új kalandokkal találkoztam.

Legelőször a történetről írnék,amely egész más irányokat vett mint ahogy elképzeltem,azonban Jankának ismét egy kiszámíthatatlan, érzelemdús könyvet sikerült írnia.Azonban,amennyi örömhír,annyi rossz hír és csalódás is érte a szereplőket.Szinte nem lehetett letenni mert mindig volt mire várni és volt ,ami miatt izgulhattam.

A sorozat eddigi részeinél is megemlítettem a titkolózást,amit Fábián Janka imád bevetni és azt kell mondjam,hogy nem hiába.Megint volt egy nagyobb titok,melyről az olvasó azt gondolná,hogy soha többet nem derül ki.Vagy mégis?

 

Képtelen vagyok rá!Csak Rám néz a búzavirágkék szemével és máris tűzbe mennék érte.

1.jpg

                                                New York a jazz korszakban (1920-as évek)

 Az új karakterek kezdetben tetszettek,viszont később kevésbé voltak szimpatikusak.Mimin sokszor azt éreztem,hogy kicsit többre tartja magát,mint ami.Elismerem,hogy rengeteg dolgot elért,azonban nem kellett volna ezek miatt ennyire fennhéjázóan viselkednie.Bálint karakterével az volt a problémám,hogy nem igazán akart dolgozni ellenben vagyont szeretett volna.Mint tudjuk ez sajnos így nem működhet.

Tehát a kedvenc karakterem már az elejétől fogva Ella volt, nemcsak azért mert ő volt a legerősebb mind érzelmileg,mind fizikailag, hanem önzetlenül segített bárkinek a családján belül.Arra törekedett,hogy megoldja a konfliktusokat és támogassa a családtagjait.Ő tartotta a lelket mindenkiben,amikor minden összedőlt körülöttük.Ezek a tulajdonságok Tinka mamára voltak a legjellemzőbbek és szerintem Ella volt az ,akiben az összes dolog visszaköszönt. 

Jászait például Rezedának hívta Revicky Gyula a verseiben.És te?Mikor írsz hozzám verset?

 

88dacd7d9c14131eafdc902c2727d61d--street-fashion-vintage-photos.jpg

Bátran ajánlom mindenkinek Fábián Janka könyveit,hiszen nemcsak nagyszerű történeteket alkot hanem az adott kort is nagyon szépen bemutatja.A régi szokásokat és történelmi eseményeket mind belefűzi a cselekménybe,és természetesen ezek is hatással vannak a szereplők életére.

 

További Fábián Janka könyvkritikáim:

 

Szeretettel,

Könyvrajongó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr8214973926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása