Booklovers

Booklovers

Amy Meyerson - Az elmúlt napok könyvesboltja

2020. március 19. - Könyvrajongó

covers_556401.jpg

„Rendkívül ​szórakoztató… Egyszerre találós kérdés, rejtély, családi dráma és egy könyvesboltszerető ember álma, sőt még ennél is több.” – Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője

Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott.
Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a családja azon a végzetes születésnapon.
Amy Meyerson regénye lírai történet családról, szeretetről és a közösség gyógyító erejéről, valamint arról, hogyan formál minket a személyes történelmünk azzá, akik vagyunk.

 

Szép napot, Mindenkinek!

Ma a legutóbbi könyvélményemről, Amy Meyerson könyvéről szeretnék beszámolni.

Azért erre a esett a választásom mert nem tűnt sablonstorynak a történet.A könyvnek a nyomozás miatt van egy nagyon pici krimis beütése és bár nem szerelmi történet,megtalálhatóak benne szerelmi szálak is viszont alapvetően egy régen történt családi konfliktust bont ki a cselekmény.Ez a konfliktus még a főszereplő gyermekkorában kezdődött és emiatt homályba vész.Ennek okán tehát a Miranda (a főszereplő) feladata,hogy kinyomozza ,hogy miből adódhatott a rejtélyes családi konfliktus.

-Erre egyetlen vevő sem lesz hajlandó.Legalábbis ha van egy kis esze.

-Akkor kénytelen leszek egy esztelen vevőt szerezni -Egy nosztalgikus vevőt.Egy könyvrajongót.Egy filantrópot.

Az alapötlet ,miszerint Mirandának a nagybátyja által hagyott nyomokból kell kiderítenie a történteket, egyszerűen zseniális.Billy gondoskodott arról,hogy az általa hagyott nyomokat unokahúga mindenképp megtalálja,amely biztosítja az izgalmakat az egész könyvön át elérve azt ,hogy az olvasó is bekapcsolódjon a rejtvények megfejtésébe.

4-99.jpg

                                                                     Prospero könyvek

 A kedvenc karakterem természetesen Miranda volt, akit a rendkívüli kitartása miatt kedveltem hiszen a történet elején elhatározta,hogy lerántja a leplet tisztázatlan múltja alól és mindenen átmegy a célja érdekében.Igaz,hogy Miranda volt a kedvencem de az összes szereplő belopta magát a szívembe.

square.jpg

Bár a cselekmény csupán fikció ,volt benne olyan szereplő is ,aki a tényleg létezik méghozzá Sheila Crowley,írónő.

 A könyv meglehetősen érzelemdús volt, egyes jelentek nagyon meghatóak vagy izgalmasak voltak de akadtak olyan részek is ,amelyek feszültséget tükröztek.Tetszett,hogy néha-néha felidézett egy-két emléket Miranda gyerekkorából.Ezek az emlékképek eszméletlenül aranyosak voltak és remekül bemutatták a lány és a nagybátyja bensőséges kapcsolatát.Amy Meyerson igazán hatásosan fokozta az izgalmakat és a feszültséget is; elég csak visszagondolnom azokra a részekre,amikor azt hittem,hogy végre ebből a nyomból ki fog derülni az igazság, azonban ez nem történt meg.

Viszont ,amikor tényleg megkaptam a választ a felvetülő kérdéseimre, az egy igazi,csattanós,drámai hatást elérő,váratlan pillanat volt.

lake-view-from-damn.jpg

 Big Bear lake Los Angeles közelében

Mindent összevetve soha nem gondoltam volna,hogy a könyvek és az olvasás szeretetét ilyen fantasztikusan össze lehet hozni egy lány rejtélyes múltjához kapcsolódó nyomozással.A könyvet főleg olyan olvasóknak ajánlom,akik egy izgalmakkal teli,lehengerlő de egyszerre érzelemdús történetet keresnek és természetesen imádják a könyveket!

Szeretettel,

Könyvrajongó

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr5315498930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása