Booklovers

Booklovers

C.J. Cooper : Könyvklub

The book club

2020. október 25. - Könyvrajongó

covers_577687.jpg 

 Sziasztok könyvmolyok!

Ma C.J. Cooper 2019-ben megjelent könyvéről szeretném kifejteni a véleményemet. Számomra különleges választás volt ez a könyv méghozzá azért mert még sosem olvastam thrillert.

A történet nagyon békésen indul, szinte azt gondolná az olvasó,hogy ez egy aranyos kis történet lesz néhány barátról,akik könyvklubot alapítanak. Azonban a cselekmény előrehaladtával újabb és újabb dolgokat tudunk meg minden szereplőről, és egyre hátborzongatóbb eseményeknek lehetünk tanúi.

12107118_hg_cotswolds.jpg

The Cotwolds, Anglia

A könyv sokféle, napjainkban is igen gyakran előforduló, problémát tár föl a a karaktereken keresztül. Nem is gondolnánk hogy egy látszólag gondtalan baráti társaság tagjai mennyi titkot, korábban elkövetett hibát és sérelmet rejtegetnek. Például ott van Lucy, akinek a szemszögéből végigkövethetjük a történéseket, hatalmas hibát követett el mielőtt Willowcombe-ba költözött, azonban mindezt megbánta és pont annak érdekében hagyta maga mögött a régi életét,hogy végre mindent újrakezdjen egy új helyen, új emberekkel. Viszont ahogy Lucy rejtegeti a múltját, úgy bizony a többieknek is van titkolnivalójuk, amelyekből igen nagy botrány lenne ha kiderülnének.

7af04d2210f6a8f6d6a5f35ae4f16a37.jpg

Angol vidék

Úgy gondolom,hogy Alice személye külön bekezdést érdemel.A könyv legerősebb karaktere tökéletes tükre annak,hogy mekkora hatással lehet a felnőtt életünkre a gyerekkorunk és az akkor minket ért sérelmek. Alice sosem volt népszerű gyerekként ,nem  voltak igazi barátai sőt még a szülei is korán meghaltak.Ez mind nyilván borzasztóan szomorú és sajnálatra méltó, viszont az a fajta kegyetlen viselkedés és kitekert gondolkodás,amit ő produkált az egyszerűen elfogadhatatlan. Tőle agresszívabb, rafináltabb, kíméletlenebb és durvább szereplővel még életemben nem találkoztam egy könyvben sem. Minden szava és minden mozdulata hihetetlenül irritált,bár gondolom ez volt a célja az írónak.

Mi értelme volna bárkit is szeretni ,amikor előbb vagy utóbb úgyis magunkra hagynak bennünket?

Ha már itt tartunk, C.J. Cooper zseniális írói stílusával kapcsolatban szeretnék néhány dolgot kiemelni. Az egy-egy közelgő történésre való utalgatások nemcsak rendkívül kíváncsivá tettek, de még remekül is voltak időzítve. Általában a fejezetek vagy párbeszédek végén fogalmazott meg egy-két sokat sejtető mondatot, amin vagy leesett az állam vagy elgondolkodtatott. Véleményem szerint egy thrillernél különösen fontos az,hogy az író tudja fokozni az izgalmakat és meglegyen a kellő feszültség és az ezzel egybekötött időhúzás. C.J. Cooper-nek ez is sikerült megoldania, főleg a történet vége felé, ahol még nekem is gyorsabban dobogott a szívem mert teljesen beleéltem magamat a történetbe.

De ekkor a fejem fölött megnyikordult a padló. Megdermedtem,hallgatóztam.Olyan erősen hegyeztem a fülemet,hogy még a vér lüktetését is hallottam az ereimben.És akkor újra,halkan,de mégis hallhatóan újabb reccsenés,pont a fejem fölött.

 Ha még nem léptetek ki a komfort zónátokból a könyvek terén akkor itt az ideje! Én már másodjára próbáltam ki az olvasás szempontjából valami újat és nagyon örülök neki, hogy megtettem. :)

Szeretettel:

Könyvrajongó

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr416174772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása