Booklovers

Booklovers

Lucinda Riley : Fény az ablak mögött

The light behind the window

2020. augusztus 31. - Könyvrajongó

 118616415_4908544309171161_8990199325319973396_n.png

Édesanyja ​halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.

Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel – a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival – dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes eseményekhez vezet…
Lucinda Riley regényei hangos sikert aratnak szerte a világban, e kötete történelmi eseményekben és szerelmi fordulatokban bővelkedő regény, letehetetlen olvasmány a romantika és az izgalmak elegyének kedvelői számára.

 

Sziasztok könyvmolyok!

Ma fejeztem be Lucinda Riley Fény az ablak mögött című könyvét, amelynek a fülszövege mellett a gyönyörű borítója is megfogott!

A történet annyira izgalmas és eseménydús volt, hogy tényleg nem tudtam letenni. Számomra örök rejtély az, hogy valaki hogyan tud egy ilyen szívfacsaró, bonyodalmakkal és nehéz élethelyzetekkel teli történetet megalkotni. A cselekmény nagyszerűen bemutatja a De la Martiniéres család tagjainak kapcsolatát ,amely rávilágít az anyai szeretet és a testvéri kötelék fontosságára is. Ezek a dolgok ugyanis, nagyban befolyásolják azt, hogy milyen emberekké válunk.

chateau-barbeyrolles.jpg

Chateau, Gassin ( Franciaország)

-Hozzám jössz feleségül?

-Hogy micsoda?

-Kérlek, ne vágj ilyen ijedt képet  - mondta grimaszolva a férfi. - Ez elvileg egy romantikus pillanat, és neked e szerint kéne reagálnod.

Lucinda Riley egy rendkívül tehetséges író, aki jobban le sem írhatta volna ezt a történetet. A cselekmény a múlt és a jelen idősíkjain haladt és az ezek közötti váltás nagyon jól el volt találva. Bőven volt idő arra, hogy az olvasó feldolgozza a múlt eseményeit és közben kövesse a jelen történéseit. Mindkét idősíkon megannyi megoldandó probléma és konfliktus volt, tehát folyamatosan kíváncsi voltam a dolgok következményére.

A történet bemutatta a nácik által megszállt Franciaországban lévők életét. A nácik senkinek nem kegyelmeztek és szinte lehetetlen volt előlük elmenekülni. A francia ellenállásnak dolgozó brit ügynökök bármikor képesek voltak kockáztatni az életüket a hazájukért. Az ellenállás hihetetlenül szervezett volt azonban az ügynököknek minden mozdulatukat meg kellett fontolni és a munkájuk minden energiájukat felemésztette. Az egyik kedvenc ügynököm Venetia volt, aki nemcsak végtelenül bátor hanem nagyon leleményes is.

52577.jpg

A nácik által megszállt Fraciaország

A főszereplő, Emilie De la Martiniéres egy igazán szerethető ámde sajnálatra méltó karakter.Rengeteg szörnyűségen ment keresztül ,amely sajnos az anyjának köszönhető. Úgy gondolom, hogy ez a kissé naiv, szeretethiányos nő mindenképp megérdemli azt, hogy végre boldog,teljes életet éljen olyanok között ,akik tényleg szeretik és megbecsülik őt.

Ha egy kicsit is érdekel a történelem és egy elképesztően szövevényes ámde zseniális történet egy gazdag családról, akkor semmiképpen se hagyd ki ezt a könyvet!

Szeretettel:

Könyvrajongó

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr1016168028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása