Booklovers

Booklovers

Jenny Colgan : Karácsony a Piciny Codák Pékségében

Christmas at Little Beach Street Bakery

2021. január 31. - Könyvrajongó

covers_567237.jpg

Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban – a család, a barátok és az ünneplés ideje.
Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak azt szereti, ha főnyeremény barátjával, Huckle-lal összebújhat. Ez a karácsony minden eddiginél jobbnak ígérkezik, de a dolgok nem mindig alakulnak terv szerint…

Amikor Polly legjobb barátnője, Kerensa előáll egy titokkal, amely fenyegeti azt az életet, amelyet Polly és Huckle együtt építettek fel, a jövő kezd bizonytalanná válni. Aztán felbukkan Polly múltjának egy szereplője, és ez még tovább bonyolítja a dolgokat. Polly általában vigaszra talál a munkájában, de most úgy érzi, hogy ez nem lesz elég.

Vajon sikerül-e elrendeznie mindent, és lehet-e még mindenkinek boldog karácsonya?

 

Sziasztok!

Ahogy a címből olvashattátok, ebben a posztba Jenny Colgan sorozatának a harmadik részéről fogok írni. Őszintén szólva, amikor megvettem a könyvet fogalmam sem volt róla, hogy ez egy sorozat harmadik része azonban számomra teljesen érthető volt az előző két rész elolvasása nélkül is.

Miért választottam ezt a könyvet?

A történet Cornwallban játszódik, ami abszolút megnyerő egy olyan embernek, aki imádja az Angliát és az angol vidékeket, az itt játszódó történetekkel együtt. A pékség tulajdonosa ,azaz a főszereplő a fülszöveg alapján szimpatikusnak tűnt , a történet pedig egy könnyed karácsonyi sztorinak ígérkezett, ezért úgy gondoltam, hogy elolvasom.

cornwall.jpg

Mount Polbearne

A véleményem a történetről

A történet nagyon sokoldalú volt, hiszen többfajta problémát is bemutatott. Rávilágított például arra, hogy milyen jó, hogyha megtalálod a lelki társad, azonban az ezzel járó problémákat is körüljárta. Emellett ott volt például Kerensa esete, egy sötét titok, amelyet bár csak a legjobb barátjának mondott el, elég volt ahhoz, hogy nehéz helyzetet teremtsen mindkettőjüknek. A szituáció elég bonyolult és elgondolkodtató volt számomra. Ha lenne egy titkom, ami az életemet megváltoztathatja, elmondanám a legjobb barátnőmnek? Igen. Akkor is, hogyha ezt nem mondhatná el a lelki társának sem, aki előtt nincsenek titkai? Nem tudom. Viszont ha nem osztom meg senkivel, akkor egyedül kell szembenéznem a következményekkel.

A főszereplőt, Pollyt nagyon megkedveltem hiszen kedves, segítőkész volt és mindig mások érdekeit helyezte előnybe a sajátjával szemben. Néhány dologgal azonban nem mert szembenézni, szóval például a házasság terén lehetett volna egy kicsit bátrabb. A félelmeit és a szorongását a munkával próbálta elfojtani, emiatt azonban nem lehetett hibáztatni , hiszen rengeteg megoldandó problémája volt. Az eseményeket még bonyolította Polly családi háttere, pontosabban a szülei és az ő múltjuk.

bakery.jpg

A kedvenc szereplőm, Polly mellett, nem más volt mint Neil, a lunda. Szerintem eszméletlenül szerethető és aranyos bár egy picit szokatlan " háziállat".

lunda.jpg

A történet a sokszínűsége mellett, rendkívül érzelemgazdag volt, viszont helyenként túlírta az író. Egy-két rész túlságosan részletesen volt leírva ,de ezenkívül egy nagyszerű karácsonyi történetet olvashattam el.

Sok szeretettel ajánlom nektek ezt a könyvet!

Jó olvasást!

Könyvrajongó

Még több olvasással kapcsolatos tartalomért látogass el az Instagram oldalamra! Ide kattintva tekintheted meg az oldalamat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr6116362448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása