Booklovers

Booklovers

Kedvenc könyveim 2021-ben

2022. január 02. - Könyvrajongó

 clearance_sale_blog_banner.png

 Sziasztok!

A 2021-es év számos olyan olvasmányélményt hozott nekem, amelyet úgy gondolom, hogy érdemes megosztani veletek, hátha ti is kedvet kaptok hozzájuk.

Íme az én könyves listám 2021 kedvenceiről:

( a rózsaszínnal írt könyvcímekre kattintva elolvashatjátok a teljes könyvajánlómat)

jane_eyre.jpg

A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután kezdődnek…A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.

 

 

 

 

 

 

 

Aztán eszembe jutott, hogy az évtizedeken tartó küzdelem, szenvedés és megpróbáltatások nélkül Jane szinte biztos, hogy nem vált volna azzá a felnőtté, aki.

orgonalanyok.jpg

Igaz ​történeten alapuló regény egy amerikai nőről, aki segítette a náci orvosi kísérletek áldozatait.

Caroline Ferriday, a jó családból származó New York-i lány minden idejét leköti a francia konzulátuson betöltött állása, de világa véglegesen felfordul a háború baljós előestéjén, amikor 1939 szeptemberében Hitler hadserege megszállja Lengyelországot, majd következő célpontjául Franciaországot szemeli ki.

Caroline-tól egy óceánnyi távolságra egy lengyel kamaszlány, Kasia Kuzmerick gondtalan ifjúsága szertefoszlik, és küldöncként egyre jobban bevonódik a földalatti ellenállás tevékenységébe. Figyelő szemek kereszttüzében és gyanakvó szomszédokkal körülvéve egyetlen hibás lépés is szörnyű következményekkel járhat.

A fiatal, becsvágyó orvosnő, Herta Oberheuser számára egy kormányzati orvosi állásról szóló hirdetés jelentheti a kiutat kilátástalan életéből. Az állás elnyerése után azonban a náci titkok és hatalmi játszmák férfiak irányította világának csapdájában találja magát.

E három nő életútja találkozik, amikor megtörténik az elképzelhetetlen, és Kasia a hírhedt ravensbrücki náci női koncentrációs táborba kerül. Történetük földrészeket ível át – New Yorktól Párizsig, Németországig és Lengyelországig –, amikor Caroline és Kasia igazságot próbál szolgáltatni azoknak, akikről a történelem elfeledkezett.

Az Orgonalányokkal Matha Hall Kelly figyelemreméltó regényt szentel néhány elfeledett nőnek, és az ő szerelemért, szabadságért és második esélyért folytatott küzdelmüknek. A történet magával ragadja az olvasót, aki az utolsó oldalakig azonosul a szereplőkkel, és az igazságot keresi. A szerző erőteljes bemutatkozó regénye, amelyet egy valódi második világháborús hősnő élete ihletett, hihetetlen történetet tár elénk szerelemről, jóvátételről és évtizedekig rejtegetett szörnyű titkokról.

A foglyokat egyáltalán nem kímélték, a durva bánásmód egy enyhe kifejezés a Ravensbrückben történtekre. Az itt raboskodók összetartása azonban példaértékű volt, hiszen a legkilátástalanabb és a legnehezebb helyzetekben is tartották egymásban a lelket.

 

covers_631164.jpg

Caroline egy baleset után minden emlékétől megfosztva ébred fel egy párizsi kórházban. Emlékei csak lassan és töredezetten térnek vissza.
Miközben igyekszik összerakni élete képkockáit, talál egy köteg levelet a szekrénye mögött, amelyet egy Céline nevű nő írt Párizs német megszállása alatt. Az édesapja virágboltjában dolgozó, egy szem kislányát nevelő Céline-t egy kegyetlen német tiszt zsarolta zsidó származásával. Hogy megvédje szeretteit, Céline veszélyes játszmába kezdett.
Caroline a levelek olvasgatása során döbben rá, milyen szörnyű titkokat rejt a múltja és a lakás, amely ugyan különböző időben, de mindkét nőnek otthona volt.
A megható történet a két nő életének összefonódásán keresztül mesél az emberi áldozatvállalásról, az anyai szeretetről és arról, hogy milyen bonyolultak a szív útjai.

 

 

 

A cselekmény, ami egyébként a jelenben és a múltban játszódik, rendkívül sokszínű volt, mivel olvashattam benne az önfelfedezésről, a nehéz idők túléléséről, az újrakezdésről, szerelemről és a szeretet mindent leküzdő erejéről.

 J. L. Perry : Tizenkilenc levél

covers_581305.jpg

 

Mit tennél, ha életed nagy szerelme nem emlékezne rád?

Egy férfi megpróbálja újra meghódítani igaz szerelmét, aki egy baleset következtében kómába esett.

"1996. január 19…sosem felejtem el. Azon a napon ismerkedtünk meg. Én hétéves voltam, ő hat. Azon a napon költözött a szomszédunkba, és aznap köszöntött be a szerelem az életembe.

Aztán bekövetkezett a tragédia. Tizenkilenc nappal az esküvőnk után balesetet szenvedett, ami örökre megváltoztatta a világunkat. Amikor felébredt a kómából, nem emlékezett rám, kettőnkre, a szerelmünkre.

És akkor kezdtem leveleket írni neki. Az életünk történeteit. Arról, ahogy megismerkedtünk. A boldogabb időkről, és mindarról, amit együtt éltünk át. Az életünk túl szép volt ahhoz, hogy elfelejtse".

 

 

2021 legszebb szerelmi története volt számomra szóval ha szeretitek a romantikus regényeket akkor ez a könyv sem hiányozhat a polcotokról. :)

 

 

Leiner Laura : Higgy nekem

covers_663810.jpg

Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédő piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy, a résztvevők és szervezők is őket tartják az egyik legesélyesebbnek a győzelemre.

Az otthoniak azonban továbbra is kétkednek, számukra az idei Szirtes-csapat mindörökre megbélyegzett társaság marad, akiknek az IOV részvétele és eredménye sem változtatja meg a negatív megítélésüket.
Kocsis igazgató próbál tenni ez ellen, és mindent bevetve igyekszik megkedveltetni a négy versenyzőt a szirtesesekkel, miközben a Hortobágyon egyre kiélezettebb a verseny, Sára, Rajmund, Vivi és Dominik pedig az események sodrásában szép lassan rádöbbennek, hogy nemcsak sorstársakra, de barátokra is találtak. Sőt, talán még annál is többre…

A Higgy nekem az Iskolák versenye második trilógia második része.

 

 

 

 

Louisa May Alcott : Kisasszonyok

covers_540185_1.jpg

A March család négy lánya – Meg, Jo, Beth és Amy – számára nehéz idők járnak. Édesapjuk az amerikai polgárháborúban szolgál, anyjuk otthon igyekszik elfogadható életet teremteni. Sok megpróbáltatást és jó pár örömteli fordulatot végigélve, a lányokból igazi kisasszonyok válnak a történet végére.

 

 

 

 

 

 

 

 

covers_534631.jpg

Szerelem és család, háború és titkok, árulás és jóvátétel…
Susan Wiggs egy újabb különleges hangulatú, több kontinensen és évtizeden átívelő történettel ajándékozza meg olvasóit. A tragikus körülmények között megözvegyült fiatalasszony, Camille Palmer megbékélt a sorsával, és igyekszik jó életet teremteni tizenéves lányának, a problémás Julie-nak az álmos delaware-i városkában. Aztán egy rejtélyes csomag érkezése betöri azt a képzeletbeli ajtót, amely mögött a család titkos múltja rejtőzik, és mindez fenekestül felforgatja mindannyiuk életét. Camille, Julie és az asszony édesapja, Henry visszatérnek a férfi ifjúságának színhelyére, a franciaországi Provence-ba, és kutatásaik elvezetik őket a II. világháború sötét napjainak történéseihez. De Provence nemcsak a múlt kérdéseire ad válaszokat, hanem egy jóképű történelemprofesszor segítségével Camille jövőjét is befolyásolja

 

 

 

 

A könyv azért volt kiemelkedően jó mert a lebilincselő történet, amely egyaránt tartogatott vidám, megható, szívfacsaró és szomorú pillanatokat, igazán nagyszerű írói stílussal párosult.

 

 

img_20210815_104801.jpg

Kuba káprázatos világa 500 pontban felfűzve. Ez nem egy egyszerű útikönyv vagy egyetlen történet. Ez maga Kuba! A látvány, a színek, a szagok, az ízek, hogy miért pont itt és miért pont így.

A könyv egy közös felfedezés, szédületes utazás Kuba sajátos világába, egészen személyes megközelítésben, egy Havannában élő kubai-magyar tollából.

Segítségül szolgál a felkészülésben az utat tervezőknek, nosztalgia, újraélés és bőséges kiegészítő azoknak, akik már belekóstolhattak a Karib-sziget világába. Választ ad feltett és még meg nem fogalmazott kérdésekre, garantáltan mindenki számára tartogat meghökkentő újdonságokat.

Az 500 kubapont az élet minden aspektusát érinti, kubai és turista szemmel.Mert Kuba megérdemli, hogy igazán megismerjük mert Kuba utánozhatatlan.

Ez az én Kubám!

Ahogy fentebb is említettem a kubai hangulatot olyan jól át tudta adni a könyv, hogy teljesen az volt az érzésem, hogy én is ott sétálgatok Havanna utcáin. Az ott élő emberekből áradó kedvesség, jókedv és a kubai pezsgés engem még így a könyvön keresztül is megtalált.

 

covers_704378.jpg

Szórakoztató ​és szívmelengető karácsonyi románc.
Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat.

A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és a főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting Hill-i iskolában a karácsonyi műsor összeállításában.
Nate Williams igazi Grincs: nem mondhatni, hogy fellelkesítené a közeledő karácsony gondolata. Ám mivel a kislánya, Grace a főszereplő az ünnepi műsorban, beadja a derekát, és segít Violának a szervezésben.
Viola és Nate között úgy szikrázik a levegő, mint a parázs a Portobello Road-i piacon a sült gesztenye alatt. És amikor Londonban havazni kezd, Viola és Nate azon kapják magukat, hogy csapdába estek. Ráadásul nem is egybe…

Húszévnyi PR-karrier után Jules Wake szakmát váltott, hogy több ideje és energiája legyen az írásra. Napközben egy általános iskolában dolgozik, éjjelente pedig romantikus történeteket ír – olyanokat, amilyeneket maga is mindig szívesen olvasott.

Annak ellenére, hogy a történetben több probléma és konfliktus volt, a könyv nem szűkölködik megható és szívmelengető pillanatokban,amelyek tökéletes karácsonyi hangulatot képesek varázsolni az olvasó számára.

 Remélem, hogy tudtam nektek ebben a posztban új könyveket mutatni, amiket felkerülhetnek a TBR listátokra.

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Könyvrajongó

Még több könyves tartalomért kövess Instagrammon is, ahol @konyvrajongo néven megtalálsz!

182568158_457437588654648_2050008877058919111_n.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr7316801560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása