Booklovers

Booklovers

Leiner Laura : Iskolák Versenye sorozat (IOV trilógia)

Ég Veled , Maradj Velem , Emlékezz Rám

2019. október 13. - Könyvrajongó

 71957753_494151291136440_9089240225380564992_n.png

Semmi kétség, az Iskolák Országos Versenye tizenegy napja több eseményt tartogatott eddig Újvári Hanna számára, mint az azt megelőző egy teljes év. Az édesanyja halála után zárkózottá és közönyössé vált lány kezdeti idegenkedése idővel semmivé vált, és a piros csapat teljes értékű tagjaként minden tehetségét és tudását arra használja, hogy elnyerje a Szirtes Gimnázium számára az áhított kupát. A győzelemig azonban hosszú még az út, és Szirtes-csapat tagjai hamar megtanulják, hogy ezen a vetélkedőn sem a feladatok, sem a versenyzők nem olyanok, mint amilyennek első pillantásra látszanak. Az élménytábor árnyas fái alatt könnyen válhat barátból ellenség, kellemetlen ismerősből hasznos szövetséges, tartósnak hitt kapcsolatból futó ismeretség…
Az Emlékezz rám az Iskolák versenye-trilógia harmadik része.

 

Sziasztok!

Körülbelül két héttel a megjelenés után sikerült megszereznem Leiner Laura legújabb könyvét,amit nagyon vártam és úgy gondoltam, hogy a befejező rész elolvasása után mind a három kötetről beszámolnék Nektek.

Bárcsak így emlékeznél Rám.Kérlek,anyu.Így emlékezz Rám.

Szerintem Laura a remek ötleteivel már az Ég Veleddel mindenkit megnyert, hiszen a trilógia alapötlete,hogy egy bükki élménytáborban ,egy versenyen játszódik a történet, igazán különleges és kreatív koncepció.A folyamatos küzdelem a továbbjutásért és a jobbnál jobb feladatok,amelyeket végig nagyon ötletesnek találtam, biztosították az izgalmakat az egész könyvön keresztül.A verseny kellően titokzatos volt és ezáltal az olvasó is gondolkodhatott azon,hogy vajon milyen feladatuk lesz a csapatoknak illetve latolgathatták az esélyeket.

elmenytabor_udvar_004.jpg

                                                                      Bükk - hegység

Hanna ,egy nagyon erős karakter volt a történetben,viszont nem tudtam eldönteni,hogy Bexire hasonlít vagy egyszerűen csak tipikus Leiner Laura hősnő.A trilógia befejeztével az utóbbi mellett döntöttem. :) A lány gondolkodását és hozzáállását a dolgokhoz teljesen megváltoztatta az édesanyja elvesztése.Mindhárom köteten végigvonult az ebből fakadó,soha nem enyhülő fájdalom és a dolgok végtelen felsorolása,amelyet másképp csinált volna.Az író célja természetesen az volt,hogy a tinédzserek,akik ezekből a rossz szokásokból magukra ismertek ki tudjanak törni és át tudják értékelni az életüket.

FIGYELEM! AZOK AKIK CSAK A TRILÓGIA ELSŐ RÉSZÉT OLVASTÁK,AZOKNAK  NYOMOKBAN TARTALMAZHAT A KRITIKA SPOILERT!

spoiler-alert-.png

 Nagyon örültem,hogy végre egy szerényebb srác volt a sorozat ikonikus férfialakja.Egy humoros,kedves és barátságos fiúról beszélünk,akit mindenki megkedvelt.Végig érezni lehetett rajta,hogy imádja Hannát és mindenben szeretne segíteni neki és vigyázni rá.

Vele ellentétben azonban megismerhettünk egy olyan karaktert is,aki a győzelemért mindenre képes beleértve mások kihasználását is.Fékezhetetlen kétszínűségével az IOV összes csapatát ki akarta használni ezzel megkönnyítve a saját helyzetét, de ez sajnos nem volt elég a nyerésre,hiszen amíg ő ellenségnek ,addig mások csupán ellenfeleknek tekintették egymást.

72472523_964984433836454_1709488307697614848_n.jpg

 

 A sorozat arra biztatott mindenkit (főként a fiatalokat) ,hogy ne mondjanak nemet az új dolgokra és ne féljenek nyitni más emberek felé.Hanna is majdnem belesett ebbe a hibába és ha nemet mondott volna,akkor nem változott volna meg az addigi szomorú,magányos sorsa egy vidámabb,felhőtlenebb életre.

Valamit,ami felfoghatatlanul sokat adott nekem és kihúzott,továbbtaszított az életben egy olyan helyzetből,amiben egészen addig nem hittem,amíg meg nem tapasztaltam.

 Leiner Laura az egyedi ötleteivel és utánozhatatlan stílusával most sem okozott csalódást az olvasóinak.A történet és a karakterek is remekül ki voltak találva szóval ezt a sorozatot csak szeretni lehet.

Aki eddig kedvelte Laura írásait ,annak garantálom,hogy ez is tetszeni fog!

Szeretettel,Könyvrajongó

 

 67871106_481578512633559_8346294115343794176_n.png

 

 

 

(katt a képre)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr2415192868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása