Booklovers

Booklovers

Fábián Janka : Az utolsó boszorkány történetei

2019. augusztus 05. - Könyvrajongó

covers_381782.jpg

1735. ​Az utolsó nagy boszorkányüldözési hullám Magyarországra is elér. Az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya, Sárosi Felícia végignézi, ahogy szeretett nagynénjét meghurcolják, majd kivégzik. Halála előtt a szép Sárosi Kata súlyos titkot bíz a lányra… a boszorkányok örökségét. 
A Sárosi család Esztergomról Budára költözik egy új élet reményében, ahol Felícia -hátrahagyva szerelmét – csodás és rémséges kalandok sorát éli át: kuruzslást tanul a Gellért-hegy titokzatos boszorkányától, férjével kis kávéházat nyit Bécsben, majd javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa lesz. 
Közben zajlik a háború az osztrák örökségért, ami Prága felszabadításával és Mária Terézia cseh királynővé koronázásával sem ér véget, és Felícia kötelességének érzi, hogy a maga eszközeivel segíteni próbáljon a szenvedőkön – még akkor is, ha emiatt gyanúba keveredik, és a királynővel lassan kialakuló barátságát is kis híján elveszíti…

Mágia, bűbáj és boszorkányság – Fábián Janka népszerű e-könyv sorozata, eddig nem publikált új epizódokkal gazdagodva, végre keménykötésben is a rajongók kezébe kerülhet.

 

Sziasztok!

Tudom,hogy mostanában szinte csak Fábián Janka könyvet véleményeztem,viszont nagyon magával ragadott az író stílusa.Most Az utolsó boszorkány történetei című legfrissebb könyvélményemet hoztam el Nektek!

Általában meg szoktam nézni a Molyon a kritikákat és azt kell mondjam,hogy ez volt az a könyv,amelyről mindenki különbözően vélekedett.Néhányan unták és csalódottak voltak,néhányan pedig imádták.Én az utóbbi csoporthoz csatlakoztam.

Aki eddig szerette Janka stílusát,az ebben a kötetben is szeretni fogja.A megfogalmazás,a gondolkodásmód,a karakterek mind tipikus Fábián Janka.Ahogyan a többi könyvénél,itt is érződött,hogy teljesen tisztában van a korral.Nagyon élveztem,hogy most egy történelmi személy is igazi szereplőként volt jelen.

A királynő egyszerű házi öltözetben,haját félig-meddig szabadon hagyva fogadott.

hofburg01.jpg

Bécs,Hofburg

Sárosi Felícia karaktere nekem egy picit Ellára (A Koszorúfonat és Búzavirág című könyveiben levő szereplő) hasonlított,hisz gondoljunk csak bele ,Ellát is hasonlóan csúnyácskának gondolták viszont nagyon okos ,kitartó és jólelkű volt.Ez a hasonlóság nem tudom,hogy jó-e vagy rossz ,döntsék el az olvasók!

Semmi kétség:nevetést hallottam,női nevetést habár az mintha távolabbról jött volna.A szívem a torkomban dobogott ,de igyekeztem nyugalmat erőltetni magamra.

 citadella_gellerthegy.jpg

Budapest,Gellért-hegy

A pörgős cselekmény egyszerűen letehetetlenné varázsolta a könyvet.Sehol nem zárult le igazán a történet és folyton vártam,hogy mi fog történni.Ilyenkor Janka a szokásos módon megcsavarta a történetet,hagyva,hogy az olvasó hitetlenkedve bámuljon maga elé.

Mindenképp arra biztatlak Titeket,hogy a negatívabb vélemények ellenére olvassátok el ezt a könyvet,hiszen szubjektív és lehet,hogy pont Te leszel az,akinek nagyon fog tetszeni.

Szép napot kíván:

Könyvrajongó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr7514993232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása