Booklovers

Booklovers

Toplista 1.

Az első ... könyv,amit olvastam.

2019. augusztus 01. - Könyvrajongó

67633679_479061126241985_6497809060945985536_n.png

Sziasztok!

A mai posztban azokról könyvélményeimről olvashattok,amelyek valami újat tartogattak számomra.Próbáltam nagyjából időrendbe szedni a könyveket,egészen kicsi koromtól kezdve mostanáig.

Az első regény,amit olvastam.

713625f.gif

Prunella Bat - A sellők háza - Milla és Sugar 5.

Milla és Sugar egy csodálatos tengerparti kempingben tölti a nyári vakációt, ahol minden csupa napfény és varázslat. Egy nap a strandon összebarátkoznak Ninával, a sellővel, aki a segítségüket kéri. A Sötét Varázslók két gonosz küldötte ugyanis ellopott a sellőktől egy különlegesen értékes ezüstfésűt. A kincset arra akarják felhasználni, hogy megszerezzék a sellők varázserejét…

Ez a könyv,ajándék volt az egyik kedves ismerősömtől még kisebb koromban és annyira megtetszett a történet,hogy rengetegszer elolvastam,sőt ha kedvem támad még most is ,ennyi év távlatából is a kezembe veszem.

 

 

 

Az első könyvsorozat,amit olvastam. 

covers_219588.jpg

Vivian French - A Tiara Klub 1. -Charlotte hercegnő és a születésnapi bál 

Charlotte hercegnő az első napját tölti a Hercegnőképző Akadémián – de minden balul sikerült! Új barátnői báli ruhái a folyóban landolnak – és mindez az ő hibájából! Vajon akarnak-e még ezek után is barátkozni vele? És sikerül-e összegyűjtenie akár egyetlenegy tiara pontot is?

Ezt a sorozatot szintén kiskoromban olvastam és igazán aranyos kis történetek voltak.Bátran ajánlom a kezdő olvasóknak,kisebbeknek!

 

 

 

 

Az első LOL könyv,amit olvastam.

covers_361521.jpgLauren Morril - Vakrandi a végzettel

Julia semmit nem bíz a véletlenre, köszöni szépen. Pláne nem egy 
tanulmányi kirándulást Londonba, ami a hozzá hasonló Shakespeare-rajongóknak az ígéret földje! 
Csakhogy a kiszámítható terveknek lőttek, amikor idegesítő osztálytársával, a szabályokat hírből sem ismerő Jasonnel kerül párba az út idejére. Már első este egy vad buliban találják magukat, és másnap Julia flörtölős SMS-eket kap egy ismeretlen számról! A lány persze kíváncsi a rejtélyes imádóra, ezért alkut köt az ördöggel (izé… Jasonnel), aki segít kideríteni, ki küldi az üzeneteket, ha Julia hajlandó végre lazítani egy kicsit. A kalandos hajsza során a lány sok mindent megtanul, ami nem szerepel (kismillió) útikönyvében − például, hogy semmi nem lepi meg annyira az embert, mint az igaz szerelem.

Kissé kiszámítható,de aranyos szerelmi történet volt és a helyszínválasztás egy London rajongónak tökéletes. 

 

 

Az első gimisekről szóló regénysorozat,amit olvastam.

covers_290204.jpgSzántai Zita - Hűvösvölgyi gimnázium B épület 1. - Vivi és a Rómeók

Izgalmak a B épületben

A Hűvösvölgyiben egyetlen pillanatra sem áll le az élet. Ne hagyd ki az izgalmakat: less bele a gimi egy újabb osztályának pörgős hétköznapjaiba! Miközben a B épületben a készülő színdarab próbái zajlanak, az új lány magába bolondítja a fiúkat, szétrobbantja a klikkeket… Mi megy a falak között? Mi sül ki az előadásból? Olvasd el, és Te is megtudod!

Életem egyik legmeghatározóbb és legizgalmasabb története volt.Imádtam az író könnyed,humoros stílusát és az eseménydús cselekményt.

 

 

 

 

Az első francia regénysorozat,amit olvastam.

covers_182222.jpgNathalie Somers - Lányok regénye 1. - Titkok,hazugságok,vallomások

Ez a nyár bizony rosszul végződik Lilynek, Maëlle-nek és Chiarának! A három barátnőt a szüleik büntetésből egy időre eltiltják a mobiltelefontól és az MSN-től, ráadásul kiderül, hogy ősztől nem ugyanabba az osztályba fognak járni. Ennek ellenére az új tanév és a gimnázium számos meglepetést tartogat számukra, kezdve azzal, hogy felbukkan a környezetükben a szép és titokzatos, ám nem mindenki számára rokonszenves Mélisande…

Humorral teli üde történet négy különböző karakterű francia tinilány mindennapjairól, örömeiről, gondjairól, vágyairól, titkairól.

Remek történet,melynek alapja négy igaz barátnő kicsit sem zökkenőmentes élete.Igazi csajos regény a barátságról,szerelemről és a tinilányok mindennapi életéről.

 

 

Az első bestseller,amit olvastam.

covers_371768.jpg

 

Jenny Han - A fiúknak,akiket valaha szerettem

(a címre kattintva megtekintheted a könyvkritikámat)

Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.

Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.

 

 

Az első krimi,amit olvastam.

covers_424644.jpgStephanie Tromly - Csak  bajt hozod rám

Digby és Zoé, a két gimnazista nyomozásának és szerelembe esésének cseppet sem romantikus, inkább vicces és veszélyes története. 
Amikor az ember arra készül, hogy Digby barátjaként túléljen egy átlagos napot, az nem sokban különbözik attól, mint ha az apokalipszist készülne túlélni. 
Amikor Digby először becsönget, Zoe Webster nincs különösebben elragadtatva. Digby goromba, okos, és nem tűr ellentmondást. Mire Zoe észbe kap, máris nyakig ül abban a vicces és veszélyes eseményfolyamban, amely egy gimnazista lány elrablása ügyében folytatott nyomozáshoz vezet. Ennek az emberrablásnak pedig talán köze lehet ahhoz, hogy nyolc évvel ezelőtt tragikus körülmények között eltűnt Digby húga is. 
Ez a borotvaéles párbeszédekkel fűszerezett regény olyan szerelmi történet, amely határozottan nem romantikus, és olyan krimi, amelyben nem a tettes kézre kerítése az egyetlen izgalom. Stephanie Tromly első könyvét nem fogjuk egyhamar elfelejteni.

 

 

Az első történelmi családregény,amit olvastam.

1390290_3.jpg

Fábián Janka - Emma évszázada 

A ​tizennégy éves, írói ambíciókat dédelgető Emma 1907 júliusában az Orient expresszen tér vissza Kanadából Budapestre az édesapjával. A fővárosból Balatonkörtvélyesre utaznak tovább, ahol a súlyosan beteg Vallay Zoltán egykori szerelmére, Kóthay Évára bízza lányát. Emma ebben az álomszép balatoni kisvárosban válik igazán felnőtté, itt tapasztalja meg mindazt, ami az életben a legfontosabb: a szerelmet, a megbocsátást és hogy néha súlyos áldozatokat kell hoznunk.

Emma szerelme, Emma fiai, Emma lánya – Fábián Janka most Emma évszázada címen egy kötetben megjelenő regényciklusában lenyűgöző tablót tárul elénk egy különleges, erős asszonyról és családjáról. A 20. század történelmi viharai senkit nem kímélnek: első világháború, Tanácsköztársaság, fehérterror, második világháború, 1956., 1968., 1989 – a történelem mérföldkövei kíméletlenül jelölik ki Emma életében is a fordulópontokat. Szerettei szerteszéjjel szóródnak a világban, hogy aztán egy boldog-szomorú esemény kapcsán ismét egybegyűljenek a balatonkörtvélyesi öreg házban. Mert bárhová veti is őket a sors, Emma öröksége eltéphetetlen kapocs közöttük.

 A városban tűzijátékot rendeztek, és a felrobbanó rakéták fénye időről időre szemérmetlenül bevilágította a szobát, ahol különben csak két gyertya tétova fénye derengett. Emmának eszébe jutott az a réges-régi szilveszter, az évszázad első napjának hajnala, amit még a szüleivel ünnepelt. Milyen boldog és gyanútlan volt még akkor!

 

Remélem tetszett nektek ez az újfajta blogposzt, imádtam összegyűjtögetni a könyveket.

További szép nyarat kíván :

Könyvrajongó

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr5714988354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása