Booklovers

Booklovers

Miért olvass?

2017. augusztus 11. - Könyvrajongó

Sziasztok!

A mai posztomban arra a kérdésre válaszolok,hogy szerintem miért jó ha az emberek olvasnak.

1.Kikapcsolja az agyadat

Olvasás közben beleéled magad a történetebe és nem gondolkozol a problémáidon.Azért is jó mert miközben pihensz ,szórakozol és tanulsz is egyben hiszen a könyvekből új információkra bukkansz rá.

2.Bővíti a szókincsedet

Amikor olvasol rengeteg új szót fedezel fel ezáltal választékosan ki tudod fejezni magad.Ha rábukkansz egy számodra ismeretlen szóra ne lapozz tovább,ne suhanj át rajta ,hanem keresd meg a jelentését.A mai világban már nem csak a szótár létezik,az interneten is megtalálod ,hogy mit jelent az adott szó/szavak!

3.Javítja a memóriádat

A könyvekből megjegyzel neveket,eseményeket,párbeszédeket és helyszíneket is.Ezeket nem kell ,,bemagolnod" ahhoz ,hogy megjegyezd hiszen akaratlanul is emlékezni fogsz rájuk.

4.Fejleszti a képzelőerődet

A könyvekben minden a Te fantáziádon múlik.Nincsenek szabályok te alkotod meg a karakterek kinézetét,a helyszíneket és mindent amit a könyv leír.

5.Erősíti az analitikus készségeket

Történt már veled olyan ,hogy rájöttél a történet végére mielőtt véget ért volna?Ez a készség folyamatos fejlődik minél többet olvasol.

Köszi,hogy elolvastad!Ha tetszett kövesd a blogomat!

                                                                                                    Szeretettel:Könyvrajongó

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr4712734580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása