Booklovers

Booklovers

Leiner Laura : Mindig karácsony

2020. február 14. - Könyvrajongó

covers_575077.jpg

Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.

A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.

 

Sziasztok!

Lelkes Leiner Laura rajongóként a megjelenés után pár nappal már én is magaménak tudhattam a Mindig karácsony című könyvet.Imádom ezt az ünnepet és az ezt megelőző időszakot szóval nagyon örültem a témaválasztásnak.

A fülszöveg alapján egy teljesen más történetre számítottam de ezúttal sem csalódtam.

Legelőször a moziban dolgozó Anna karácsonyát követhettem nyomon.A hamisítatlan Leiner Laura humorral fűszerezett szerelmi történet egy nagyon könnyed kis olvasmány volt.Bár a cselekmény fő szála a szerelem volt a karácsony révén szerepet kapott a családi szeretet és a barátság is.

Igazi karácsonyi hangulata volt-e a könyvnek?A nagy részének igen.

Egyetlen történet volt,melynek olvasása közben nem éreztem ünnepi hangulatban magam, mégpedig a Lucáé.Talán azért nem tetszett annyira az ő sztorija mert tele volt kudarccal,keserűséggel ,feszültséggel és bár a másik két lánynak is megvoltak a maga problémáik valahogy nem keltett bennem ennyire rossz érzést.A másik dolog az volt,hogy ők egy szállodában töltötték az ünnepeket,amely számomra elég idegen és én személy szerint ezt nem tudnám elképzelni.

Viszont a Lucával történtek arra bátorították az olvasót,hogy soha ne adják fel és ha kudarcot vallanak akkor is küzdjenek tovább az álmaikért.Továbbá Leiner Laura a könyveiben őszinte véleményt formál a közösségi médiáról és annak káros hatásairól azonban rendkívül ötletes módon mutatja be,hogy lehet hasznos dolgokra is használni ezeket a felületeket.A közösségi média ugyanis képes "megmenteni" egy ember életét vagy legalábbis képes enyhíteni a sikertelenség okozta fájdalmakat méghozzá úgy,hogy közben összehozza az embereket.(Luca történetének elolvasása után rá fogtok jönni,hogy itt miről beszéltem.)

willard.jpg

Végül,de nem utolsó sorban szót ejtenék a kedvenc történetemről ,azaz Bogi karácsonyáról.

De miért is volt ez a kedvencem?

Egyrészt, szerintem ennek volt a leginkább karácsonyi hangulata illetve a karakterek eszméletlenül jól meg voltak alkotva és mindenkit nagyon megkedveltem a lány családjától elkezdve a barátnőéig.

Másrészt ebben a cselekményben minden benne volt, aminek egy igazi karácsonyi történetben benne kell lennie ; végig jelen volt a családi szeretet,a barátság,a szerelem,az elfogadás, a kedvesség és kellő mennyiségű humor.

Ami kevésbé valóságos "elemnek" mondható volt,az a havas táj és a hóesés ,hiszen sajnos már rég nem volt részünk fehér karácsonyban,  viszont úgy vélem ,hogy ez is elengedhetetlen ahhoz,hogy valaki karácsonykor játszódó történetet írjon.

 

a499e66d788c2e30457df36d160a724f.jpg

 Akik,eddig szerették Laurát,azok továbbra is szeretni fogják viszont ,akik esetleg nem ismerik annyira az írót,azoknak is bátran a figyelmükbe ajánlom!

Szeretettel,

Kömyvrajongo

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr9015369076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása