Booklovers

Booklovers

Mandy Baggot : Szingliként a nyárba

2019. augusztus 19. - Könyvrajongó

covers_546437.jpg

A munkamániás Tess egy balul sikerült lánykérés után csapot-papot otthagy, hogy elkísérje legjobb barátnőjét, Sonyát Korfu szigetére, akit szintén cserben hagyott a barátja. A két lány tengerparti napozásba és tavernalátogatásba fojtja szerelmi bánatát, amikor megjelenik a színen Andrasz és családja. Az elvált férfi alkut köt Tess-szel: ha eljátssza a barátnője szerepét, és így sikerül kivédeniük anyja kerítőnői próbálkozásait, cserébe korlátlan internet-hozzáférést és egy laptopot biztosít a lány számára. Miközben a lányok Andrasz idegenvezetésével bebarangolják a szigetet, Tess és Andrasz vonzódni kezdenek egymáshoz – de vajon túl tudják-e tenni magukat korábbi csalódásaikon, vagy kapcsolatuk megmarad a puszta szerepjátszás szintjén?

 

Sziasztok!

Egy ajándékutalvány keretein belül vásároltam meg Mandy Baggot könyvét és igazából semmi különleges háttértörténet nem fűződik hozzá,egyszerűen csak megláttam a polcon és megtetszett a fülszöveg.

A cselekmény szerintem remekül ki volt találva,viszont nem volt olyan izgalmas mint mondjuk egy Leiner Laura könyv,amiben minden második lapon történik valami.Ez azonban,szinte észrevehetetlen volt ,hiszen a "jeleneteket" illetve a párbeszédeket nagyon szórakoztatónak találtam.Ellenben a vicces párbeszédeket néha romantikus és érzelgős beszélgetések váltották fel.

A könyvben tanúja lehettem egy családi drámának illetve egy bazi nagy görög lagzi szervezésének nehézségeibe és izgalmaiba is bepillanthattam.Az író nagyszerűen érzékeltette a két kultúra közötti különbségeket,ami valljuk be,sokszor nagyon vicces pillanatokat okozott.

Kint ültek a teázóval egybekötött taverna teraszán,ahonnan az egész palokasztricai öblöt be lehetett látni.A türkizszínű víz kiragyogott a zöldmoszatos szirtek közül a napsütésben.

paleokastritsa1.jpg

Paleokastricai-öböl

A történet rávilágított egy olyan dologra is,ami egy központi probléma napjainkban.Ez pedig az előítéletesség.Tess folyamatosan csak randizgatott de nem volt szerelmes.A legtöbb ember már rögtön ide nem illő jelzőkkel illetné a nőt pedig fogalmuk sincs arról,hogy miért teszi ezt.A sérelmekre nyilván nem ez a megoldás,ebben egyetértek ,viszont ítélkezés helyett inkább próbáljunk meg belegondolni az adott személy helyzetébe.

A két főszereplőben az tetszett a legjobban,hogy bármit megtettek volna a barátnőjükért és igazán szívmelengető volt "látni",hogy mindig ott voltak egymás mellett és mindig segítettek a másiknak,egyszóval igaz barátnők voltak.

Tess karakterével annyi problémám volt,hogy néha egy picit túlságosan városi lányként viselkedett bár el tudom képzelni,hogy egy londoninak mekkora változást jelenthet a Wi-fi nélküli Korfu szigetén való élet.

Sonyát nagyon megkedveltem,ő jóval merészebb és bátrabb volt mint a barátnője.A könyv végéig izgultam,hogy vajon mi lesz vele és a majdnem vőlegényével Joey-val.Vajon tényleg megcsalja?Vagy esetleg más áll a háttérben?

Andraszról elsőre azt feltételezné az olvasó,hogy ő csak egy görög macsó,akinek csak alkalmi partnerei vannak.Nos,ez lehet,hogy félig igaz,azonban itt is ugyanazt hangsúlyoznám mint az előbb Tess esetében.Nem tudhatja senki,hogy a férfi min ment keresztül vagy mit élt át.Persze mindez nem jogosítja őt fel az ilyen tettekre,ebben egyetértek.

 

adonis-asonitis-apartments.jpg

 Kalami

Amikor megvettem a könyvet,már akkor elvártam azt,hogy nyaralásról szóló könyv révén nagyon jó nyárias hangulata legyen.Szerencsére nem kellett csalódnom,mert ez a nyárias,turistás,vakációzós "életérzés",görögös hangulattal párosult,amit egyszerűen imádtam.A regény színvonalát nagyban emelték az elképesztő részletességgel és választékossággal megfogalmazott tájleírások.

Tess belélegezte a párás,napsütötte levegőt és naptól bizsergő bőrrel csodálta a velencei stílusú épületet.

A könyvet azoknak ajánlom,akik szeretik a könnyed,romantikus,nyárias olvasmányokat.Még van hátra egy kevés a nyárból szóval élvezzétek ki!

Jó olvasást,Molyok!

Szeretettel,

Könyvrajongó

67871106_481578512633559_8346294115343794176_n.png

(link a képre kattintva :) )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr6415014012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása