Booklovers

Booklovers

Sarra Manning : Londonban bármi megtörténhet

2018. augusztus 09. - Könyvrajongó

055.jpg

A tizenhét éves Sunny kapcsolata elég furcsán ér véget: kap egy képet a mobiljára, amin a barátja egy másik lánnyal csókolózik. Más ilyenkor talán összeomlana, de Sunny más megoldást választ. Ami ezután következik, az egy tizenkét órás őrült hajsza robogóval London körül, ami este 8-kor indul a Crystal Palace-nél (olyan messze a civilizációtól, hogy még a metró sem jár arra), át Camdenen, Shoreditch-en, a Sohón, Kensigtonon, Notting Hillen… és reggel 8-kor ér véget az Alexandra-palotánál.

 

Sziasztok!

Azt hiszem ez a könyv , egy London rajongó polcáról sem hiányozhat.Már a borítója is abszolút megfogott hiszen szerintem remekül néznek ki rajta London nevezetességeinek a sziluettjei.De milyen is a könyv belülről?

Az első dolog amit a könyvvel kapcsolatban megemlítenék hogy az egész történetben jelen van egyfajta ,,egymás iráni elfogadással" kapcsolatos nézet.Nem titok,hogy a főszereplő lány ,aki számomra hihetetlenül szimpatikus volt,fekete illetve afro haja van.Rengeteg dolgot elmesél az érzéseivel kapcsolatban és próbálja az olvasókat arra ösztönözni,hogy ne legyenek rasszisták tehát ne a bőrszínük alapján ítéljenek meg embereket.

london-at-night-1.jpg

A szereplők igazán karakteresek voltak és nagyon ki volt találva a személyiségük és az imidzsük. Például Emmeline tipikusan ami a szívemen a számon lány és próbálja Sunnyt is erre ösztökélni több és kevesebb sikerrel,hiszen Sunny nagyon konfliktuskerülő ,bátortalan és rengetegszer ő kér bocsánatot és ő hiszi bűnösnek magát mások hibája miatt is.A Godard-fiúk természetesen vitték a prímet és az én szívembe is belopták magukat legfőképp Jean-Luc.A másik Godard fiú ,Vic karaktere azonban nekem egy kicsit Leiner Laura könyvének a Bábelnek a Szaszájára emlékeztetett.

A történet szerintem igazán kalandos és egy kicsit szürreális volt azonban az elején kissé vontatottnak találtam, de amint megjelentek a Godard-fiúk elindult a történet is.Az egész éjszakás rohanás nagyon sokszínű volt tele izgalmakkal ,komoly és vicces jelenetekkel egyaránt.

cp1907.jpg

                                                                             Crystal palace,London

Ami azonban még különlegesebbé tette a könyvet azok a rövid leírások voltak London részeiről,tehát még tanulni is lehetett belőle.

Egy dolog volt a könyvvel kapcsolatban ami viszont nagyon zavart.Tudnotok kell ,hogy a Godard-fiúk franciák és emiatt rengeteg francia mondat hangzik el a történetben.Ezeknek a jelentésüket azonban nem tudod megfejteni ,hacsak nem tudsz franciául, mert nincs lábjegyzet.Szóval ennek a hiánya engem az egész történet alatt nagyon zavart.

Ez lett volna az a néhány gondolat a könyvről amit meg szerettem volna osztani veletek.

Remélem tetszett!

Szeretettel:

Könyvrajongó

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr5814171379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása