Booklovers

Booklovers

Lily Graham : Villa a szigeten

The Island Villa

2021. augusztus 22. - Könyvrajongó

 covers_679382.jpg

 Marisal. Réges-régi nyarak, édes emlékek és egy fájó árulás helyszíne.

Amikor Charlotte férje, James tragikus módon meghal, nem várt ajándékot hagy rá: nagyanyja egykori gyönyörű villáját, a Marisalt, a spanyol Formentera szigeten.

Miközben Charlotte elkezdi felfedezni új otthonát és gyógyítgatni megsebzett szívét a meleg, aranyló napsütésben, rájön, hogy nagyanyja, Alba mennyi titkot őrzött arról, milyen is volt az élete a szigeten. Családja rejtélyes múltja felkelti a kíváncsiságát. Meglepetésére egy mindent elsöprő szerelem története bontakozik ki előtte, ami sok életet sodort veszélybe, és két nővért elszakított egymástól.

Vajon a sziget sötét történelmének szívszorító titka végül sírba száll? Vagy a múlt rejtélyei csapást mérnek az új életre és szerelemre, amit Charlotte már-már megtalál?
A lappangó, sötét múlt feltárása érdekes és fordulatos, lebilincselően izgalmas történetbe ágyazva.
Fedezd fel a titkait!

 

Sziasztok!

A mai posztban egy újdonságról fogok írni, ami nem más mint Lily Grahamtől a Villa a szigeten c. könyv. Úgy gondoltam, hogy a  gyönyörűszép borítójú könnyed, nyári történetnek ígérkező regény abszolút beleillik az olvasmánylistámba , úgyhogy megvettem.

Véleményem a könyvről

Nagyon érdekes volt számomra ez a regény, hiszen úgy sodort magával a történet, hogy nem tudtam letenni viszont annyira mély nyomot nem hagyott bennem. Lehet, hogy azért mert bár a múltbéli történések valóban megragadóak és eseménydúsak voltak , a napjainkban történtek nem tartogattak túl nagy izgalmakat, helyette teljes mértékben a gyász feldolgozására fókuszáltak.

A jelenben játszódó történet főszereplője, Charlotte teljesen érthetően borzasztó nehezen birkózott meg azon tény elfogadásával, miszerint élete szerelme , James már nincsen életben. A könyv elején nekem emiatt kifejezetten nyomasztó volt a hangulat, de lehet, hogy csak én éreztem így. A történet előrehaladtával egy kicsit eltűnni látszott ez a lehangoltság és fokozatosan felváltotta egy reménytelibb érzés, amelynek természetesen az volt az oka, hogy Charlotte-ot teljesen lefoglalta a Marisal villa felújítása illetve a családja múltjának felderítése.

A szeretet nehezen érthető, ha egyáltalán az, és ez szeretet volt, egészen mélyről fakadó.

Charlotte férje, James bár nem szerepel a történetben, úgy érzem írnom kell róla pár sort. A férfi tudta, hogy a felesége szörnyen nehezen fogja túltenni magát a szerelme elvesztésén , ha egyáltalán valaha sikerül neki és meg akarta akadályozni azt, hogy a nő élete is úgymond véget érjen ezzel a tragédiával. Biztos volt benne, hogy a halála után Charlotte tiszteletben fogja tartani a férje kívánságát és elutazik a szigetre, hogy felderítse a családjának titkait. Ez egy végtelenül kedves gesztus volt, hiszen James szó szerint még a halála után is gondoskodott arról, hogy a felesége ne omoljon össze teljesen.

formentera1.jpg

Formentera szigete

Lily Graham szerintem egyébként egy nagyon tehetséges író, viszont ez inkább az 1700-as években történtek cselekményében mutatkozott meg. A sziget történelmével kapcsolatos információk mellett szerepet kapott a történetben egy testvéri ellentét és egy szerelmi háromszög is. A testvéri ellentét kapcsán nagyon tetszett, hogy az írónő végig utalgat arra, hogy ez a feszültség jelen van a két lány között, még akkor is, hogy ha ezt egy külső szemlélő nem feltétlenül venné észre. Az ellentétek a történet végére éleződnek ki illetve a szerelmi szálak is ekkor válnak igazán bonyolulttá. Ezen a ponton már tényleg lehetetlen volt letenni a könyvet, hiszen izgalmasabbnál izgalmasabb események követték egymást.

A könyvet rendkívül gyorsan kiolvastam, egyrészt azért, mivel Charlotte családjának a múltja igazán felkeltette az érdeklődésemet , másrészt pedig mivel a fejezetek nagyon rövidek voltak. Ennek okán elég gyakran ugrált a történet az idősíkok között, ami engem általában eléggé szokott zavarni viszont ennél a könyvnél egyáltalán nem zavart.

ontdek-ibiza-en-formentera-spanje-27-864x1024.jpg

A világítótorony Formenterán, ahova egyébként a női főszereplő, Charlotte is ellátogatott

A néhány negatívum ellenére tetszett a könyv még akkor is ha a borító és fülszöveg alapján nem teljesen effajta történetre számítottam. Véleményem szerint ha valaki egy könnyed olvasmányra vágyik, akkor lehet, hogy nem ez a könyv a megfelelő választás. Való igaz, hogy könnyen olvasható és gyorsan lehet vele haladni, de téma a borító ellenére nem feltétlenül könnyed. Ha viszont egy nyárias, de kicsit komolyabb témákat is feszegető,megragadó regényre vágysz, akkor bátran válaszd ezt a könyvet!

További szép napot és jó olvasást kívánok nektek! :)

Könyvrajongó

 

Még több könyves tartalomért kövess Instagrammon is, ahol @konyvrajongo néven megtalálsz!

182568158_457437588654648_2050008877058919111_n.png

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovers.blog.hu/api/trackback/id/tr3216661926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása